Jouluvalmistelut on vieneet kovasti aikaa. Neuleita ei juurikaan ole valmistunut,, lähes kaikki joululahjoiksi tarkoitetut neuletyöt ovat vielä tekeillä,, höh.

Joulukorttirumba oli tänä vuonna melkoista hässäkkää,, ensin ei toiminut kuumailmapuhallin, sitten kirjoittelin kortteihin väärän vuosiluvun, ja muuta mukanaa, Lopulta kortit olivat valmiina ja sain ne asiamiespostiin viime hetkellä. Olin kortteineni postitiskillä 20.45,, tiski suljettiin 21.00. Ikinä ei ole mennyt korttien kanssa näin viime tippaan.

Tässä kuitenkin osa korttiarmeijaa valmiina kuoriin:

50 korttia valmistui,, sitten loppuivat aineet. 10 kaupasta ostettua korttia lähti matkaan näiden lisäksi.

Tänään tyttönen sai ensimmäisen todistuksensa ja alkoi joululoma. Opettajalle tyttönen halusi ehdottomasti viedä huovutetut lapaset. Nämä siis ovat nyt opettajan käsiä lämmittämässä:

Olin varsin tyytyväinen lapasiin. Niistä tuli pehmeät ja mukavat käteen.

Tämä päivä on kulunut jouluvalmisteluiden parissa,,, tein karjalanpiirakoita, ässiä, joulutorttuja (rahkavoitaikinasta), lopuksi vielä paistoin piparkakkutalon palaset. Piparkakkutaikina on kaupan pakastealtaasta, muut tein itse gluteenittomina. Tyttönen puuhasi mukana koko päivän.

Monta vuotta peräkkäin meillä on ollut piparitalona Muumitalo,, nyt tulee jotain aivan muuta. Jos se huomenna onnistuu, niin kuvaan sen tänne.

Kirstikka! Kiitos kauniista kortista, ja oikein hyvää joulua sinullekin! Niin,, ja tuo huivi, tuossa edellisessä päivityksessä, on vironvillaa. Tallinnasta ostin.

Hanna: Kiitos kivasta pupu-kommentista !!

Maiju: Toivottavasti olet saanut tuon kuvion onnistumaan lapasiin. Itse tein niin, että jäljensin kuvion ensin ikkunaa vasten pieniruutuiselle  paperille. Noiden ruutujen avulla oli sitten helppo muuttaa kuvio neulottavaan muotoon.

Nyt on paras lähteä nukkumaan,, paljon hommaa on vielä aatonaattonakin, jotta saadaan joulu valmiiksi.

Ihanaa joulunodotusta sinulle,, pian odotus palkitaan !!