Päätin vielä vähän kertoa tuosta pienestä Tallinnan reissustamme. Varasin matkalle mukaan varmuuden vuoksi Kristiinan tekemän mainion Tallinna-oppaan. Ajatus oli, että jos jaksaisimme, niin yrittäisin löytää osan tuon oppaan liikkeistä.

Karnaluksiin en edes ajatellut yrittää. Kaubamajasta löytyi ihan helposti Liann Löngad. Pieni liike ja paljon lankoja. Matkaan sieltä lähti punertavaa sukkalankaa ja punervaa "nyppylankaa".

Illalla kävimme vanhassa kaupungissa syömässä ihanassa keskiaikaisessa ravintolassa. Tyttösen mielestä paikka oli prinsessallinen, sillä tarjoilijat olivat pukeutuneet linnanneidoiksi. Ruoka oli hyvää.

Seuraavana päivänä suuntasimme uudelleen vanhaan kaupunkiin. Löysin vironvillaa punamustaa ja puna-vaaleanpunaista. VeTa-liikkeen löysin ihan Kristiinan ohjeiden mukaan. Kaupasta lähti mukaan ihania erikoislankoja.

Lopuksi poikkesin vielä Apollo-kirjakauppaan:

Nyt on taas yllin kyllin lapasmalleja neulottavaksi. Lopuksi vielä ostimme paahdettuja manteleita,, tuoksuivat ihanalle ja maistuivat myös. Niihinkin oli vinkki tuossa Kristiinan kirjoituksessa. Kiitos Kristiina erinomaisesta opastuksesta !!

Matkaneuleena minulla oli tyttösen sukantekeleet. Paluumatkalla sitten sattui kaikkien neulojien painajainen:

Huoh,, lanka jäi laukun vetoketjun väliin,, kun yritin irrottaa sitä, tilanne vain paheni. Lopulta oli pakko leikata langat poikki. Monta metriä hyvää lankaa meni 50 cm:n pätkiksi. Voi itku!

Kirstikka! Olitpa keksinyt näppärän kännykkäpussukan. Kiitos kun kirjoitit ohjeen minullekin!

Nyt lähden neulomaan, ystävä tuli neulomaan kanssani.

Kivaa torstai-iltaa sinulle !!